martes, 15 de enero de 2013

Lance Armstrong ha reconegut que es dopava


Es confirma la major mentida de la història de l'esport. Lance Armstrong ha reconegut per primera vegada que va utilitzar substàncies prohibides per millorar el seu rendiment al Tour de França. Ho ha fet durant la gravació de l'esperada entrevista amb la periodista Oprah Winfrey, que s'emetrà a la matinada de dijous a divendres a partir de les tres (hora catalana) i que a Espanya es podrà veure en directe pel canal Discovery Max .

La confessió d'Armstrong es la revelava al diari USA Today una persona que ha demanat mantenir-se en l'anonimat en destacar que els detalls són confidencials fins que s'emeti l'entrevista. En un missatge al seu compte de Twitter, la mateixa Oprah assenyalava que l'entrevista, gravada a la casa del corredor a Austin (Texas), havia durat dues hores i mitja i que el exesportista va acudir "preparat", sense donar més detalls sobre el seu contingut.

Armstrong va perdre els set títols aconseguit al Tour de França després de l'informe inculpatori que va emetre l'agost passat l'Agència Antidopatge dels Estats Units (USADA). En renunciar a seguir defensant, l'excorredor texà va ser desposseït de les seves victòries a la ronda gala i suspès de per vida del ciclisme.

L'informe de la USADA detallar un programa sistemàtic de dopatge amb els seus companys de l'equip ciclista US Postal Service. Molts d'ells van ser els que van denunciar com eren sotmesos al dopatge que liderava el propi Armstrong, que després de conèixer l'informe va perdre immediatament tot el suport dels patrocinadors que tenia com a atleta model i heroi esportiu.

La USADA va escriure al seu informe que Armstrong va participar en el "programa de dopatge més sofisticat, professionalitzat i reeixit que ha vist l'esport", en el qual es van utilitzar esteroides anabolitzants, l'hormona del creixement humà, transfusions de sang i altres productes.

Armstrong, de 41 anys, havia negat sempre les acusacions de dopatge i de fet, oficialment, mai ha donat positiu. Tanmateix, segons indicava l'USA Today altra font coneixedora de la situació, la motivació de l'esportista de fer aquesta confessió ara és netejar la reputació de la Fundació Livestrong, que el mateix corredor texà va crear el 1997 per lluitar contra el càncer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario