jueves, 3 de enero de 2013

Com puc augmentar la meva velocitat en bicicleta?

En les curses per etapes ha hagut més d'un triomf derivat del rendiment en les proves contrarellotge individuals, però saps com s'entrenen? Et servirà per millorar en proves més curtes i de pas a llarga distància. Afegeix als teus entrenaments de resistència de llarga durada setmanals, que no han de faltar, aquestes dues rutines:

- Ritme contrarellotge: Intercala esforços de 5 a 6 minuts a la màxima intensitat que puguis mantenir (si has de baixar el ritme en l'últim minut, la sèrie veu una mica més suau) amb recuperacions de 4 minuts a ritme suau, pedalejant amb una cadència alta i un desenvolupament baix.

Comença escalfant 10 minuts, fes 4 canvis de ritme (uns 40 minuts) i acaba amb una hora de rodatge. Vés augmentant fins arribar a 10 o 12 canvis de ritme, més l'escalfament i el rodatge posterior.

- Alta resistència: Fes sèries de 10 a 20 minuts en la posició més baixa (agafat a la part profunda de la corba del manillar), en pujada del 4% aprox., A ritme fort, amb recuperacions de 5 a 8 minuts suau agafat amunt entre sèrie i sèrie. La intensitat de les sèries ha de ser la màxima que puguis mantenir sense baixades de rendiment tot l'entrenament.

Escalfa 10 minuts, fes de 2 a 5 sèries amb les seves recuperacions i acaba rodant la resta del temps que tinguis disponible, fins a un màxim de 3 hores.

No hay comentarios:

Publicar un comentario