lunes, 17 de diciembre de 2012

Pedalejant als 40

En algunes ocasions, podem sorprendre'ns davant el fet que un ciclista s'acosti als 40 anys i demostri estar en el millor moment de tot el grup o gran grup de ciclistes. De fet, gràcies als beneficis de la pràctica esportiva de manera regular, es donen casos d'edats biològiques amb 15 i fins a 20 anys menys de l'edat cronològica d'una persona. Mantenir la nostra afició al ciclisme ens ajudarà sempre a estar més sans i joves per molt més temps.
Alguns estudis han revelat que, pel que fa a dades d'edat cronològica, la mitjana dels guanyadors del Tour de França és d'uns 28 anys. No obstant això, respecte a ciclistes recreatius de nivell mitjà-alt, les anàlisis apunten a una mitjana d'edat de 40 anys. De fet, el ciclista uruguaià Milton Wynants anunciar la seva intenció de seguir competint en els propers Jocs Olímpics de Londres amb 40 anys després de finalitzar en el setzè lloc en la prova per punts de l'anterior Beijing 2008.

A partir dels 40

Quan es sobrepassen els 40 anys apareixen alguns problemes ossis i altres dolors que l'exercici físic pot ajudar a mitigar. Per aquest motiu, és molt important practicar esports com el ciclisme i treballar de forma més intensa els grans grups musculars perquè no perdin la forma física i es mantinguin en perfectes condicions. És molt important, a més d'entrenar, realitzar sessions d'estiraments per evitar perdre flexibilitat i mantenir els músculs més joves i perfectament recuperats per a la nostra propera sessió de bicicleta.

No obstant això, i com en qualsevol altre esport, quan arribem certa edat cal prendre algunes precaucions per evitar disgustos i gaudir al màxim del nostre esport favorit, el ciclisme de muntanya o carretera. Entre elles, consultar amb el nostre metge de capçalera i realitzar-nos revisions rutinàries de salut. Seria aconsellable realitzar una prova d'esforç per comprovar el funcionament del cor, l'aparell respiratori i la tensió arterial durant l'exercici. I com sempre, realitzar estiraments i escalfar abans de pujar a la bicicleta.

També és recomanable mantenir els entrenaments a una velocitat moderada i no forçar el nostre rendiment massa. En el cas que aparegui dolor cal disminuir la intensitat de l'exercici i, si cal, anar a l'especialista per a controlar la causa del dolor. Els esquinços i les contractures poden ser sinònims de sobreesforç.

Cal gaudir de la bicicleta sense haver de pressionar un mateix per agafar tots els dies de la setmana. L'ús d'un pulsòmetre també és molt recomanable i ens ajudarà a controlar la intensitat de l'entrenament i obtenir els resultats esperats d'aquest. Entrenar sota les pautes de les zones d'esforç cardiovascular ens ajudarà a controlar al 100% el nostre cor i maximitzar el nostre rendiment físic.

En qualsevol cas, cal gaudir del ciclisme amb il.lusió però amb cap, tingui un la edat que tingui. Procurar divertir-nos i millorar la nostra salut han de ser els objectius de totes les nostres sortides en bicicleta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario