domingo, 23 de diciembre de 2012

L'exercici aeròbic no té per qué estar renyit amb l'anaeròbic

Segur que en més d'una ocasió hem escoltat al gimnàs a algú dir que no fa cardio per no aprimar-se massa, ja que l'exercici aeròbic el que fa és aconseguir que perdi massa muscular. Res més lluny de la realitat, ja que si ens alimentem correctament, l'exercici aeròbic el que fa és donar-nos més beneficis dels que pensem. Per aquest motiu farem un repàs per la quantitat de beneficis que ens brindar l'exercici aeròbic.

Que l'exercici aeròbic ens aprima és una cosa certa, ja que és una bona manera de cremar calories, però l'exercici anaeròbic també activa el nostre metabolisme i crema més calories. Pel que aquest argument no ens serveix, ja que sempre que dotem a l'organisme d'una bona quantitat de glucosa podrem respons davant d'un bon entrenament aeròbic. A això hem de sumar que mai l'exercici aeròbic afectarà directament a la massa muscular, ja que si esgotar les reserves de glucogen el que farem serà consumir el greix acumulat en l'organisme, passant als músculs en darrer terme, però perquè això passi hem de menjar molt malament i realitzar sessions extremadament llargues d'entrenament aeròbic, és a dir, que no és el normal.

Però no només ens ajudarà l'exercici aeròbic a l'hora de reduir les reserves de greix de l'organisme, sinó que té una altra sèrie de beneficis que no passarem per alt en aquesta ocasió. Abans que res és una de les millors maneres de mantenir una bona salut cardíaca, ja que fer exercici aeròbic millorarà el reg sanguini, aconseguint que el cor bombi més quantitat en cada pulsació, de manera que les pulsacions i el ritme cardíac disminuiran en millorar el reg de manera general i necessitar moltes menys pulsacions per satisfer les necessitats de l'organisme.

En disminueix el percentatge de greix corporal millorarem l'estat general del nostre organisme, ja que el to muscular estarà en millors condicions per no parlar de les artèries i vies circulatòries, així com la resta d'òrgans que componen l'organisme. Aquesta reducció dels greixos comportarà també una reducció dels nivells de colesterol de l'organisme, aconseguint un funcionament general molt més adequat i saludable. Però no només ens afectarà d'aquesta manera, sinó que millorarà la síntesi de la glucosa en l'organisme, així com el funcionament del mecanisme d'aprofitament i assimilació dels greixos, ja que en fer-ho treballar evitarem que s'atrofiï i tendim a acumular greix al organisme.

Per tots aquests motius hem d'incloure l'exercici aeròbic en les nostres rutines d'entrenament, ja que no només no ens consumiran massa muscular i ens restaran força, sinó que contribuirà a una millor definició muscular i una major resposta orgànica a l'hora de fer exercici.

No hay comentarios:

Publicar un comentario