domingo, 23 de diciembre de 2012

Isquiotibials

La musculatura de les cames és una de les que més pateixen al llarg de la jornada, i és que aquestes aguanten tot el pes del nostre cos. Una de les parts que més pateix és la zona dels isquiotibials, un grup muscular es troba en la part posterior de la cama, de manera enfrontada als quàdriceps. S'utilitzen a l'hora de flexionar el genoll i com extensors de maluc. Són músculs antagonistes, i això és el que els porta a patir alguns problemes com el seu escurçament, una cosa que hem de tenir present i evitar.
Els isquiotibials intervenen en tots els moviments que realitzem amb les cames, ja que és una de les parts que més es veu implicada. Per aquest motiu és fonamental que tinguem present conservar la seva salut a tota costa. L'escurçament dels mateixos comportarà rigidesa muscular que anirem notant amb el pas del temps, ja que no ens permetrà realitzar els moviments habituals amb normalitat, a més d'arribar a causar dolor, rampes i altres molèsties que no ens deixaran fer una vida normal.
Tenir un escurçament dels isquiotibials ens impedirà realitzar amb total normalitat alguns exercicis. Aquest problema pot ser lleu, però en molts casos ha de requerir atenció mèdica a causa que el dolor i les molèsties que provoca són molt elevades. Normalment es produeix a causa de l'acumulació de tensió en aquesta zona, i la manca de relaxació muscular que fa que les fibres que conformen els isquiotibials es concentrin i acabin per muntar les unes amb les altres i dotar el múscul d'una rigidesa que el fa més curt. Quan això passa és quan sorgeixen els problemes de dolors de genoll a causa de la tensió i de descompensacions a la cama.
L'escurçament dels isquiotibials es pot evitar si seguim una sèrie de pautes. En primer lloc, i com sempre hem defensat, la millor manera de mantenir uns músculs en perfecte estat és a través dels estiraments que ens permetran eliminar tensió d'aquests, fomentar la circulació sanguínia i mantenir els músculs elàstics i funcionant al màxim. Si pel contrari ja patim un escurçament l'ho ideal és rebre massatges que ens ajudin a descongestionar les fibres i retornar als músculs la seva flexibilitat habitual. Hi ha casos extrems que ens obliguen a recórrer a tractaments mèdics per a recuperar l'estat dels isquiotibials.

No hay comentarios:

Publicar un comentario