domingo, 23 de diciembre de 2012

Posició de la calaQuan es comença a anar amb els pedals automàtics, molta gent es pregunta a quina alçada s'han de posar les cales a les sabates. El poder posar la cala a diferents alçades fa pensar sobre quina posició serà millor o per a què servirà posar més enrere o més endavant. Per evitar aquets duptes hi han uns conceptes bàsics per a veure a quina alçada posar les cales de la sabates.
El millor per veure quins efectes té posar a un costat o altre la cala és provar els extrem. Si posem la cala més cap a la punta del peu això augmentarà el braç de palanca de pedaleig, diguem que serem més efectius, però a costa de castigar molt el bessó que treballa extra per evitar la flexió del turmell i el tendó d'Aquiles. A aquesta alçada el pedaleig és com de puntetes i només es recomana en distàncies curtes o curses ràpides.
Retardar la cala cap al taló ens permetrà mitigar la fatiga i es recomana sobretot per pedalades de llargues distàncies, és una posició més còmoda i menys agressiva, encara que menys efectiva. Si estàs començant amb això dels pedals automàtics és l'opció més recomanable, no potser enrere del tot però si una posició més endarrerida de la cala amb respecte al mig.
I finalment la posició neutra, que com el seu nom indica és al mig. La major part dels ciclistes utilitzen aquesta posició, bé per desconeixement o perquè la virtut està en el terme mitjà. S'aconsella utilitzar el punt mig però uns milímetres cap a enrere, per fer més efectiu el pedaleig.
L'important és trobar cadascú la seva posició, començar per la zona mitja i anar avançant o retardant segons ens trobem més còmodes perquè per pedalar sobretot cal estar còmodes i segons la fisonomia de cadascú pot trobar aquesta comoditat allargant o retardant la posició de la cala.

No hay comentarios:

Publicar un comentario