martes, 18 de diciembre de 2012

Fruits secs i esport

Els fruits secs són nutritius i energètics, per tant un important aliment per als esportistes, ja que ajuden a rendir al màxim, a més els fruits secs són pobres en aigua i rics en greixos saludables, fins i tot alguns de ells són una important font de carbohidrats complexos , com les castanyes i les glans.

Es degut al seu valor nutritiu per la qual cosa se'ls considera apropiats per reposar forces després d'un intens i dur esforç físic, especialment si comporta una important despesa energètica. És per això que es consideren adequats en esports de gran esforç, llargues caminades de diverses hores o proves esportives de gran durada, i tot això és degut a que segons es van acabant les reserves de glucogen, l'organisme utilitza les greix com a combustible.

Cal assenyalar que a més de greixos saludables i carbohidrats, els fruits secs tenen proteïnes, encara que aquestes estan incompletes ja que són deficients en un aminoàcid essencial: la metionina, però això es pot solucionar, perquè aquest aminoàcid es troba present en els cereals, per el que si es prenen cereals amb fruits secs en el mateix menjar, s'obtenen proteïnes de gran qualitat i tan completes, com les de la carn, el peix, la soja o els ous.

També és destacable l'aportació de vitamines, minerals, fibres, fitosterols i antioxidants, que exerceixen un paper beneficiós en la prevenció de malalties cardiovasculars, ja que compten amb un efecte anticolesterol i antiinflamtorio. Són capaços de reduir el risc de diabetis en la dona i de càlculs biliars en ambdós sexes i compta amb un efecte anticarcinogèniques, però segons diversos estudis realitzats, aquests beneficis es limiten nomes

a les dones.

Tot i la creença que hi ha de que els fruits secs engreixen, diversos estudis han demostrat l'evidència que el consum moderat de fruits secs en la dieta no condueix a un augment de pes, al contrari, ja que poden ajudar al seu control.

No hay comentarios:

Publicar un comentario