viernes, 8 de febrero de 2013

Quant de temps necessito per posar-me en forma?


Quant de temps necessito per posar-me en forma?..... La pregunta és molt relativa, depèn de l'estat de forma inicial, però suposem que no tenim sobrepès ni cap malaltia i portem molt de temps sense fer esport. En un mes podem estar amb una forma física bàsica.

El primer que hem de fer és triar un esport de base aeròbica: caminar, nedar, córrer, anar en bicicleta, senderisme, trekking ... i començar a practicar-tres vegades en setmana, és a dir, faig un dia i descans un altre, i així successivament. L'intensitat no ha de ser alta, un ritme que ens permeti parlar i on no notem sensació de fatiga.

En la primera setmana el cos ja notarà que t'estàs començant a moure i ell mateix desplega els seus mecanismes d'adaptació perquè en el futur et sigui més fàcil exercitar. La segona setmana segueix el mateix pla, poca intensitat i un dia de treball i un altre de descans. Aquí ja començaràs a notar una millora: no tindràs la respiració tan agitada, acabaràs menys cansat i et costarà menys recuperar de l'esforç.

Ja en la tercera setmana pots ficar dos dies de treball i un de descans. Sempre ha de predominar el volum a la intensitat, de res serveix fer 5 minuts al màxim i després no poder continuar, millor 30 minuts a ritme més suau que puguem aguantar sense problema. El teu cor ja s'està fent més gran, necessita menys batecs per enviar sang als músculs i les cèl lules del teu cos són més actives i aprofiten millor l'energia.

En la quarta setmana torna al pla d'un dia de treball i un altre de descans, i ara intenta que les sessions siguin una mica més llargues, per augmentar el volum. En aquesta setmana et semblarà que la teva forma física està a anys llum del principi, però no cometes el errades de machacarte, el teu cos necessita anar a poc a poc.

Per suposat per posar-te en forma és imprescindible que facis un escalfament abans de començar la pràctica i estiris quan acabis. També és recomanable posar exercicis de força fàcils i gairebé sense resistència. En només quatre setmanes es pot aconseguir molt partint de zero i crear una bona base per seguir avançant.

Tampoc has de deixar de banda la teva alimentació. Una dieta sana i equilibrada multiplicarà per dos els resultats de l'exercici. Manté a ratlla als greixos i compte amb l'alcohol i sucres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario