viernes, 8 de febrero de 2013

El mal d'esquena en les sortides en bicicleta


Muntar en bicicleta i pedalar durant un llarg periode de temps no només és un mètode molt adequat per exercitar-nos, sinó també una bona manera de relaxar-se. No obstant això, la major part dels ciclistes i de les persones que es recreen pedalejant pateixen dolor a l'esquena baixa, com a conseqüència de la posició adoptada per la columna vertebral i per tot el cos sobre el seient.

Els ciclistes no només pateixen de dolors a l'zona lumbar, sinó també en la columna cervical, a causa generalment a causes musculars i lligamentoses que poden prevenir cuidant una mica més la postura sobre la bicicleta, ja que en pujar a la bicicleta la posició de les vertebres es modifica molt respecte a la nostra posició habitual en bipedestació.

Al pujar a la bicicleta la columna lumbar perd gran part de la seva curvatura normal o de la seva lordosi natural, mentre que la zona cervical es manté en una extensió forçada per que en inclinar sobre el manillar hem de desfer del coll cap enrere si volem mirar sempre al front. Aquesta hiperextensió treballa més els músculs de la part posterior de la columna cervical ia això obeeixen els dolors en aquesta zona.

Quan no es canvia de posició durant la pasejada, la tensió dels lligaments posteriors o la contractura dels músculs paravertebrals lumbars pot donar origen al dolor lumbar així com també les dimensions del quadre i l'altura del seient, ja que es pot induir una postura notablement encongida si el quadre és petit o massa estirada si succeeix al revés.

Per prevenir el mal d'esquena en les aventures en bicicleta el millor és ajustar les dimensions de la bicicleta al nostre cos, és a dir, l'alçada del seient ha de ser correcta i no permetre una flexió excessiva del maluc. Així mateix l'alçada del manillar ha de ser d'acord amb la del seient i entre aquests la distància també és important, com ho hem dit anteriorment, per no corbar massa l'esquena i per no produir tampoc l'efecte contrari en excés.

A més, el canvi de postura freqüent durant les nostres pedalades també és important, sobretot si recorrem llargues distàncies, per no sobrecarregar músculs i lligaments a causa de la permanència en una mateixa posició.

D'altra banda, atès que els músculs de l'abdomen romanen relaxats mentre pedalem i que un desequilibri entre aquests i els músculs de l'esquena pot donar origen a dolors en aquesta última, no hem d'oblidar treballar els abdominals i relaxar la musculatura paravertebral sempre com a part fonamental de l'entrenament en bicicleta.

Recorda que la musculatura flexora del maluc està fortament demanada en aquest exercici i la seva falta de relaxació també pot agreujar els dolors d'esquena.

No hay comentarios:

Publicar un comentario