jueves, 20 de diciembre de 2012

Com afrontar les zones de trialeras

Sentir respecte en una trialera descendent, estreta i plena de pedres, és totalment lògic, ja que això es deu a una resposta pròpia del nostre subconscient. Les trialeres per a molts poden ser un autèntic plaer d'esbarjo en el qual la diversió està assegurada, però per altres persones és una terrorífica trampa.
La clau per perdre aquest pànic a les trialeres i afrontar-les amb confiança i seguretat, està en saber triar una bona traçada, és a dir, la zona del camí més practicable o la més ràpida. La millor traçada no sempre és evident i, encara que sembli una bogeria, de vegades és un esglaó ple de pedres o un subtil salt per sobre de les arrels que et condueixen de manera més segura al següent tram.

La millor manera per aprendre aquesta pràctica és buscar un amic que baixi millor que tu i que tingui prou experiència en aquest tipus de zones. Seguir i estudiar com ho fa, a l'hora que imites els seus moviments t'ajudara a superar zones que mai hauries aconseguit sense la confiança que t'ofereix el teu company per afrontar els trams més complicats.

Sempre has d'afrontar aquestes zones relaxat, sense tensió al cos, dominant la bici però deixant que tant els braços com les cames actuen com molles. Els girs del manillar han de ser suaus, guiant la bici amb les espatlles i sense abusar del fre davanter. Tracta sempre de no anar rígid perquè esgotaràs els teus avantbraços, et vibrarà el cap i no podràs veure res amb claretat, a això hem d'afegir una posició més endarrerida, perquè si no la roda del davant no tindrà adherència suficient per guiar la bici.

La mirada ha d'anar anticipant fins a la zona pròxima per a triar la línia adequada de traçada, la velocitat no ha de ser excessivament lenta perquè si no les rodes de la bici s'introduiran en tots els forats i poden arribar a quedar bloquejades.

No et preocupis, la majoria d'aquestes coses possiblement ja les facis sense adonar-te'n, però per començar intenta aplicar tots aquests consells en trams curts que tinguis més o menys controlats i, amb pràctica, podràs gaudir de l'excitant sensació de baixar dominant la bici en les trialeres.

No hay comentarios:

Publicar un comentario