jueves, 27 de diciembre de 2012

Bkool

Quan els dies són més curts i amb l'arribada del fred és més complicat poder sortir en bici a entrenar, per això avui parlare d'una altra manera amb la qual poder entrenar a casa sense la necessitat de sortir a l'exterior.
Jo que he pogut provar el sistema Bkool,  aquest nou sistema d'entrenament indoor que supera en molts aspectes les possibilitats d'un rodet tradicional, puc confirmar que amb ell a més pots divertir entrenant en grup i fent l'entrenament indoor molt menys monòton.El sistema Bkool va néixer fa un parell de temporades com un sistema d'entrenament virtual sota sostre ("indoor"). No estem davant d'un rodet convencional, ja que la comercialització de Bkool implica tant l'aparell en si com la subscripció a un web-xarxa social a partir de la qual es poden esprémer realment les possibilitats de l'equip. Aquest es pot comprar a través de la pròpia web de Bkool per 250 € (més despeses d'enviament) i en algunes botigues físiques i El Corte Inglés. La inscripció a la web és gratuïta, però l'ús dels serveis (plans d'entrenament, històrics, partides multi-jugador, descàrrega de vídeos, etc.) Té un cost mensual d'entre 5 i 10 €.
L'equip inclou el rodet, un suport per a la roda davantera, un tancament ràpid per a la roda, un endoll-transformador, un port USB-ANT +, un sensor de cadència ANT + i diverses brides. Un detall a destacar, i que diferencia notablement el Bkool d'altres rodets convencionals, és que no té lleva de fre o calibratge. És el pes del ciclista el que és recolza directament sobre el rodet, perquè serà la seva pròpia resistència natural la que el calibrarà per atorgar-li la sensació de realitat durant el pedaleig. La roda sí que s'ancora a l'estructura mitjançant la col · locació d'un tancament ràpid similar a la d'altres rodets, però aquesta vegada no necessitarem buidar d'aire la coberta: s'ha de rodar sobre el Bkool amb la mateixa pressió que fem servir a la carretera.
El Bkool ens permet, a través del seu web, fer molts tipus d'exercicis. Disposem d'una àmplia llista de recorreguts predissenyats que podem és descarregar directament en funció del seu perfil i dificultat (muntanya, tobogans, pla ...), també podem personalitzar el recorregut que volem fer canviant la distància o marcant un temps d'exercici. Es pot a més carregar recorreguts que tinguem memoritzats en un GPS i reproduir a través del seu web o descarregar altres recorreguts de la base de dades. Bkool disposa d'una aplicació per a telèfons Iphone i Android que permet gravar els recorreguts en GPS i carregar en el nostre perfil web. També podem descarregar vídeos d'un recorregut (per exemple, etapes de la Volta a Espanya o el circuit en bici del Garmin Triatló de Barcelona); això no implica que es pugui interactuar com si es tractés d'un videojoc de realitat virtual, però ens servirà per entretenir la vista i donar-nos una sensació de realitat durant l'exercici.
Potser la funció més atractiva és la que permet establir "quedades" o sessions d'entrenament amb altres usuaris ("multiplayer"), una manera que ens permetrà competir o entrenar amb companys de grups virtuals. Per això hem de crear o seguir un calendari fixat per poder coincidir amb altres usuaris. Fins i tot podem entrenar amb alguns ciclistes professionals com Carlos Barredo o el ultrafondista Julián Sanz. El Bkool també permet fer tests d'esforç amb el vostre mesurador de potència i fins i tot et proporciona plans d'entrenament a mida en funció dels objectius que fixi l'usuari ... En definitiva, el Bkool admet un gran ventall de possibilitats i s'adapta força bé a les necessitats de diferents tipus de ciclista, des del més avançat al que acaba de començar.
Més informació: www.bkool.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario